(253)

₺1.320,00

Klinik Araştırmalarda Etik, tıbbi araştırmalarda etik kurallar ve düzenlemeleri ele alır.

Mevcut Seçenekler (Lütfen Seçim Yapınız)

Öne Çıkanlar

• Eğitime Anında Başla
  • Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
  • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim

Klinik Araştırmalarda Etik Eğitimi Sertifika Programı

Klinik Araştırmalarda Etik Eğitimi, tıp, sağlık bilimleri ve farmakoloji alanlarında çalışan araştırmacılar, doktorlar ve sağlık profesyonelleri için hayati bir öneme sahip bir eğitim programını temsil eder. Bu program, klinik araştırmalarda etik prensiplere uygun davranmayı, hasta haklarını korumayı ve bilimsel araştırmaların güvenilirliğini ve dürüstlüğünü sağlamayı amaçlar.

Klinik Araştırmalarda Etik Eğitimi, katılımcılara klinik çalışmaların etik ilkelerini, hasta gizliliğini, rıza süreçlerini ve bilgilendirilmiş onayı nasıl yöneteceklerini öğretir. Ayrıca, insan deneklerin korunması, veri yönetimi, ilaç testleri ve insanlar üzerindeki deneyler gibi konularda etik sorumlulukları anlamalarına yardımcı olur. Bu eğitim programları, araştırmacıların araştırma projelerini etik bir şekilde tasarlamalarına, yürütmelerine ve raporlamalarına rehberlik eder.

Program Detayları:

• 18 Uzaktan Eğitim Saati

• Etik Kavramı
  • Akademik Değerler
  • Akademik Etik
  • Etik Değer/Etik İlke
  • Özerkliğe Saygı İlkesi (Otonomi)
  • Yararlılık İlkesi
  • Adalet İlkesi
  • Sır Saklama İlkesi
  • Sözcülük
  • Bilim-Bilimselaraştrma Kavramları
  • Bilimsel Değerlendirme Etiği
  • Hakemlerin Etik Sorumluluğu
  • Destekleyicinin Araştırmanın Yürütülmesi ile İlgili Sorumlulukları
  • İnsan Katılımcılarla/Deneklerle İlgili Etik Kurallar
  • Pediatrik Araştırmalarda Araştırmacı Sorumluluğu
  • Pediatrik Araştırmalar ile İlgili Tarihsel Süreç
  • Çocuklar Üzerindeki Klinik Araştırmalarla İlgili Etik ve Yasal Sorumluluk
  • Etik İlkeler
  • Yayın Etiği İhlalleri
  • Yaptırımları ve Yasal Sonuçları
  • Klinik Araştırma Etik Kurullarının Genel Ölçütleri
  • Klinik Araştırmalarda Yapay Zeka Kullanımı ve Olası Etik Konular
  • Sonuç

karsemegitimsertifikasi

Eğitim süreci sonucunda elde edeceğiniz sertifikayı özgeçmişinize ekleyerek kariyer fırsatlarınızı artırabilirsiniz. Belgeniz, üniversite onaylı olup, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir olacaktır.

Sertifika programları, kişisel ve mesleki gelişimlerine önem veren bireyler için uygundur. Alanında uzmanlaşmak, kariyerinde ilerlemek veya işe girişte rekabet avantajı sağlamak isteyenler için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca, eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programlarına başvuru yapabilirler.

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

"Eğitime Katıl" butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün, mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

• Tüm işlemler online olarak gerçekleşmektedir.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir. 2 ayın sonunda öğrenci sisteminiz kapatılacaktır. (Eğitiminizi daha erken bitirmeniz durumunda 2 ay süreniz boyunca eğitim videolarına erişim sağlayabilirsiniz.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.
  • Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum