Medya Okuryazarlığı Sertifika Programı Nedir

Medya Okuryazarlığı Sertifika Programı, katılımcılara medya içeriklerini anlama, eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme ve medya araçlarını etkili bir şekilde kullanma becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program, günümüzde hızla gelişen medya ortamında bilgiye erişim, medya manipülasyonunu tanıma ve bilgiyi doğru bir şekilde değerlendirme konularında katılımcıları donatmayı hedefler. Katılımcılar, haber, reklam, sosyal medya ve diğer medya biçimleri üzerinde eleştirel bir bakış açısı geliştirirken, medya içeriklerini sorgulama ve doğru bilgiye ulaşma becerilerini artırırlar.

Medya Okuryazarlığı Sertifika Programı, iletişimciler, gazeteciler, eğitimciler, öğrenciler ve genel olarak medya tüketicileri için faydalıdır. Program kapsamında, katılımcılara medya türleri, haber değerlendirme teknikleri, medya etiği ve dijital güvenlik gibi konularda bilgi verilir. Ayrıca, medya manipülasyonu, yanıltıcı bilgiler ve çevrimiçi güvenlik konularında farkındalık oluşturmak da önemli bir amaçtır.