Erken Çocukluk Döneminde Duyu Semineri Nedir

"Erken Çocukluk Döneminde Duyu Semineri", erken yaş grubundaki çocukların duyu algılarını ve duyusal gelişimlerini anlamayı ve desteklemeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu seminerde, eğitimciler ve ebeveynler, çocukların duyusal deneyimlerini nasıl etkileyebileceklerini ve duyusal uyaranlara nasıl tepki vereceklerini anlamak için bilgilendirilirler.

Seminerde, erken çocukluk dönemindeki çocukların duyu sistemlerini nasıl kullanacaklarını ve duyu organlarının nasıl işlediğini keşfetmelerine yönelik uygulamalı yaklaşımlar ve etkinlikler ele alınır. Ayrıca, duyu bozuklukları olan çocukların desteklenmesi ve duyusal uyaranlara uyum sağlamaları için stratejiler ve teknikler de tartışılır.

Katılımcılar, çocukların duyu organlarını kullanarak dünyayı nasıl keşfettiklerini ve duyusal deneyimlerin öğrenme ve gelişim üzerindeki önemini anlarlar. Bu seminer, erken çocukluk dönemindeki çocukların duyusal gelişimlerini desteklemek ve duyusal uyaranlara nasıl tepki vereceklerini öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlar.