Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı Nedir

"Temel Düzey R Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı", katılımcılara R programlama dilini kullanarak veri analizi ve istatistiksel hesaplamalar yapma becerisi kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program, veri bilimi, istatistik ve araştırma alanlarında çalışanlar için temel bilgi ve becerileri edinmelerini sağlar.

Seminerde, R programlama dilinin temel yapı taşları ve syntax yapısı üzerinde durulur. Katılımcılar, değişken tanımlama, vektörler ve matrisler, fonksiyonlar ve döngüler gibi temel kavramları öğrenirler. Ayrıca, seminerde RStudio gibi entegre geliştirme ortamlarının kullanımı da anlatılarak, katılımcılar R programlama dilinde etkili bir şekilde çalışmayı öğrenirler.

Program, katılımcılara veri analizi ve istatistiksel hesaplamalar yapma yeteneği kazandırır. Katılımcılar, veri okuma ve yazma işlemleri, veri görselleştirme, istatistiksel analizler ve raporlama gibi konuları öğrenirler. Ayrıca, seminerde temel R paketleri ve fonksiyonlarının kullanımı da ele alınarak, katılımcılar veri analizi projelerini başarıyla tamamlayabilirler.