Narrative (Öyküsel) Terapi Semineri Nedir

Narrative Terapi Semineri, danışanların yaşamlarını ve deneyimlerini öyküleştirme ve yeniden anlamlandırma sürecine odaklanan bir eğitim programıdır. Bu seminerler, terapistlerin ve danışmanların danışanların hikayelerini dinleyerek, onların içsel güçlerini keşfetmelerine ve kişisel büyüme sağlamalarına yardımcı olacak teknikleri öğrenmelerini amaçlar.

Seminerler genellikle öykü anlatımı ve anlamlandırma, danışanların alternatif hikayelerini keşfetme, dışsal sorunlara karşı içsel güçlendirme stratejileri, metafor kullanımı, sembolik anlatılar ve terapötik dil kullanımı gibi konuları içerir. Katılımcılar, danışanların yaşamlarındaki olumsuz öyküleri nasıl yeniden yazacaklarını öğrenirler ve bu süreçte danışanların kendi potansiyellerini ve çözümleri bulmalarına nasıl yardımcı olacaklarını keşfederler. Ayrıca, seminerlerde sosyal ve kültürel bağlamların da nasıl dikkate alınması gerektiği vurgulanır. Narrative Terapi Semineri, terapistlerin ve danışmanların farklı bakış açıları sunarak danışanların yaşamlarını dönüştürmelerine yardımcı olan etkili bir terapi yaklaşımını öğrenmelerini sağlar.