Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Nedir? Semineri Nedir

Artırılmış Gerçeklik (AG) ve Sanal Gerçeklik (SG), günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte giderek popüler hale gelen iki farklı kavramdır. Artırılmış Gerçeklik, fiziksel gerçek dünya ile sanal bilgilerin bir araya getirilerek kullanıcıya geliştirilmiş bir deneyim sunan bir teknolojidir. Bu teknoloji genellikle giyilebilir cihazlar veya akıllı telefonlar aracılığıyla gerçekleştirilir ve gerçek dünya görüntüsüne sanal nesneler, bilgiler veya efektler ekler. Örneğin, artırılmış gerçeklik uygulamaları, müze gezilerinde tarihi eserlerin 3D modellemelerini görüntülemek veya satın almadan önce mobilya yerleşimi hakkında fikir sahibi olmak gibi farklı alanlarda kullanılabilir.

Sanal Gerçeklik ise tamamen sanal ortamda oluşturulan bir dünyada kullanıcının etkileşime girebileceği bir deneyim sunan bir teknolojidir. Bu teknoloji, genellikle VR gözlükleri veya başlıkla gerçekleştirilir ve kullanıcıyı tamamen farklı bir ortama taşır. Kullanıcılar, VR deneyimi sırasında etraflarındaki sanal dünyayı keşfedebilir, etkileşime girebilir ve sanal objelerle etkileşime geçebilirler. Örneğin, sanal gerçeklik uygulamaları, oyunlar, eğitim simülasyonları, veya mimari projelerin 3D modellemeleri gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Semineri, bu teknolojilerin işlevleri, kullanım alanları, avantajları ve dezavantajları hakkında katılımcılara kapsamlı bir anlayış sağlayan bir eğitim programıdır. Seminerde genellikle bu teknolojilerin tarihçesi, çalışma prensipleri, uygulama örnekleri ve gelecekteki potansiyelleri hakkında bilgiler verilir. Ayrıca, katılımcılara bu teknolojileri kullanarak nasıl etkili projeler geliştirebilecekleri konusunda pratik ipuçları da sunulabilir.