Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı Nedir

"Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı", işyerlerinde sağlık ve güvenliği sağlamak için gerekli temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için gereken yasal düzenlemeleri ve pratik uygulamaları katılımcılara öğretir.

Seminerde, iş sağlığı ve güvenliği kavramı üzerinde durulur. Katılımcılar, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının nedenlerini, etkilerini ve önleme yöntemlerini öğrenirler. Ayrıca, seminerde iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili mevzuat ve yönetmelikler de ele alınarak, katılımcılar işyerlerinde yasal düzenlemelere uygun bir şekilde hareket etmeyi öğrenirler.

Program, katılımcılara işyerindeki riskleri belirleme ve değerlendirme becerisi kazandırır. Katılımcılar, işyerindeki potansiyel tehlikeleri tanımlayarak, risk analizi yapmayı ve riskleri azaltmak için gerekli önlemleri almayı öğrenirler. Ayrıca, seminerde acil durum planlama ve yangın güvenliği gibi konular da ele alınarak, katılımcılar işyerlerindeki acil durumlara nasıl müdahale edeceklerini öğrenirler.