Yaratıcı Düşünme ve SCAMPER Tekniği Semineri Nedir

Yaratıcı Düşünme ve SCAMPER Tekniği Semineri, katılımcılara yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri ve bu becerileri kullanarak yenilikçi fikirler üretmeleri için pratik yöntemler sunan bir eğitim programıdır. Bu seminerlerde genellikle yaratıcı düşünmenin önemi vurgulanır ve katılımcılara bu alandaki engelleri aşma stratejileri öğretilir. SCAMPER tekniği ise yaratıcı düşünme sürecini hızlandırmak ve derinleştirmek için kullanılan bir araçtır. SCAMPER, Substitute (Yerine Koyma), Combine (Birleştirme), Adapt (Uyarlama), Modify (Değiştirme), Put to Another Use (Başka Bir Amaç İçin Kullanma), Eliminate (Çıkarma), Rearrange (Yeniden Düzenleme) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve fikirleri bu açılardan ele alarak yeni perspektifler kazanmayı sağlar. Bu seminerler genellikle iş dünyasından yöneticiler, girişimciler ve çalışanlar gibi profesyonellere yöneliktir, ancak herkesin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmesi için faydalı olabilir.