Sosyal Kaygıda BDT Yöntemlerinin Kullanımı Semineri Nedir

Sosyal Kaygıda BDT Yöntemlerinin Kullanımı Semineri, bilişsel davranışçı terapi (BDT) yöntemlerinin sosyal kaygı bozukluğuyla başa çıkmada nasıl kullanılabileceğini ele alan özel bir eğitim programıdır. Bu seminer, katılımcılara sosyal kaygıyla baş etme becerilerini güçlendirmek için bilişsel ve davranışsal stratejileri öğretir. Sosyal kaygı, sosyal etkileşimlerde veya performans durumlarında aşırı endişe ve stres yaşama eğiliminde olan bir durumdur. Seminer, katılımcıların sosyal kaygıya neden olan düşünceleri tanımlamalarına, sorgulamalarına ve değiştirmelerine yardımcı olur.

Seminerin içeriği, BDT'nin temel prensipleri olan bilişsel yeniden yapılandırma, maruz kalma terapisi ve davranışsal deneyler gibi yöntemleri içerir. Katılımcılar, korku ve kaygıya neden olan düşünceleri belirleyerek bunları olumlu ve gerçekçi düşüncelerle değiştirme becerisi kazanırlar. Ayrıca, seminerde sosyal durumlara maruz kalma ve kaygıyı azaltma stratejileri de uygulanır.

Sosyal Kaygıda BDT Yöntemlerinin Kullanımı Semineri, katılımcıların sosyal kaygıyı yönetme becerilerini güçlendirmelerine ve daha sağlıklı sosyal etkileşimler kurmalarına olanak tanır. Seminerin amacı, katılımcıların bilişsel ve davranışsal teknikleri kullanarak sosyal kaygılarını azaltmalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmaktır.