Pas 220 Ön Koşul (Gereksinim) Eğitimi Sertifika Programı Nedir

"PAS 220 Ön Koşul (Gereksinim) Eğitimi Sertifika Programı", gıda güvenliği yönetim sistemi olan PAS 220'nin temel gereksinimlerini içeren bir eğitim programıdır. Bu program, gıda üretimi ve işleme tesislerinde hijyenik koşulların sağlanması ve güvenli ürünlerin üretilmesi için önemli bir standart olan PAS 220'nin uygulanmasını öğretmeyi amaçlar.

Katılımcılar, gıda güvenliği kavramlarına ve PAS 220'nin gerekliliklerine ilişkin temel bilgileri edinirler. Bu, temizlik ve hijyen uygulamaları, tesis tasarımı ve ekipmanı, atık yönetimi, personel hijyenine ilişkin gereksinimler gibi konuları içerebilir.

Eğitim, katılımcıların gıda güvenliği risklerini tanımlama ve değerlendirme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Bu, tehlike analizi yöntemleri, risk değerlendirmesi süreçleri ve uygun kontrol önlemlerinin belirlenmesi üzerine odaklanabilir.

Program, gıda güvenliği yönetim sistemi ve PAS 220'nin nasıl uygulanacağına dair pratik bilgiler sunar. Katılımcılar, işletmelerinde PAS 220'ye uygunluk sağlamak için gerekli dokümantasyon ve kayıt tutma gereksinimlerini anlarlar.

Eğitim sonunda başarıyla tamamlayan katılımcılara, PAS 220 Ön Koşul Eğitimi Sertifikası verilir. Bu sertifika, gıda güvenliği alanında uzmanlık ve yeterliliklerini kanıtlamalarına yardımcı olabilir.