Oyun Terapisi Oyuncakları ve Anlamları Semineri Nedir

"Oyun Terapisi Oyuncakları ve Anlamları Semineri", oyun terapisinin temel prensiplerini anlamak ve uygulamak isteyen terapistler, psikologlar ve eğitimciler için düzenlenen özel bir eğitim programıdır. Bu seminer, oyun terapisi sürecinde kullanılan farklı oyuncakların ve materyallerin anlamlarını keşfetmeyi ve bu materyalleri etkili bir şekilde kullanmayı amaçlar.

Seminer içeriği, oyun terapisinin temel ilkelerini ve felsefesini anlatarak başlar. Katılımcılara, oyunun terapi sürecinde nasıl bir araç olarak kullanılabileceği ve oyun terapisinin çeşitli psikolojik sorunları nasıl ele aldığı hakkında bilgi verilir. Ardından, seminer, oyun terapisi sırasında kullanılan farklı oyuncakların ve materyallerin sembolik anlamlarını inceleyerek devam eder.

Katılımcılara, çocukların duygusal ifadelerini ve iç dünyalarını açığa çıkarmak için oyuncakların nasıl kullanılabileceği ve terapi sürecinde nasıl destek olabileceği öğretilir. Seminer, terapistlerin farklı yaş gruplarındaki çocuklarla çalışırken hangi oyuncakları ve materyalleri seçmeleri gerektiği konusunda rehberlik sağlar.