Organik Tarım Yöneticisi Sertifika Programı Nedir

"Organik Tarım Yöneticisi Sertifika Programı", organik tarımın prensipleri ve uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmak isteyen tarım profesyonelleri ve yöneticiler için tasarlanmış özel bir eğitim programıdır. Bu program, katılımcılara organik tarımın temel ilkelerini, yönetim stratejilerini ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını öğretmeyi amaçlar. Ayrıca, organik tarımın çevresel, ekonomik ve sosyal etkilerini de ele alır.

Seminer içeriği, organik tarımın tanımı, organik tarım standartları ve yönetmelikler, organik toprak işleme ve gübreleme teknikleri, organik zararlı ve hastalık yönetimi, organik ürün pazarlaması ve organik tarım işletmelerinin sertifikasyon süreçleri gibi konuları kapsar. Katılımcılara, organik tarım işletmelerinin yönetimi, organik tarım tekniklerinin planlanması ve uygulanması, organik tarımın ekonomik ve çevresel faydaları hakkında derinlemesine bilgi verilir. Seminer aynı zamanda organik tarım sektöründeki yenilikleri ve gelecek trendleri de değerlendirir.