İSG - İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri Semineri Nedir

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kapsamında düzenlenen "İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri Semineri", işyerlerinde İSG konularında aktif rol alacak çalışan temsilcileri için düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu seminer, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince belirlenen çalışan temsilcilerinin, İSG konularında bilinçlenmelerini, yetkinlik kazanmalarını ve iş yerinde etkin bir şekilde rol almalarını amaçlar.

Seminer içeriği genellikle iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, risk değerlendirmesi, tehlike analizi, iş güvenliği kültürü, acil durum planları, iş kazalarının önlenmesi gibi konuları kapsar. Katılımcılar, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlenirken aynı zamanda çalışan temsilcisi olarak işyerlerinde aktif bir rol oynamanın önemini anlarlar.

Seminerde, çalışan temsilcilerinin sahip olması gereken nitelikler, iletişim becerileri, liderlik yetenekleri, problem çözme becerileri gibi konular da detaylı bir şekilde ele alınır. Katılımcılar, iş yerinde İSG kültürünü geliştirmek ve çalışanların güvenliğini sağlamak için gerekli olan bilgi ve becerilere sahip olurlar.

Bu seminere genellikle işyerlerinde çalışan temsilciler, İSG komitesi üyeleri, İSG uzmanları ve işverenler katılır. Seminer, işyerlerinde İSG performansını artırmak ve iş kazalarını önlemek amacıyla düzenlenir.