İSG - Fiziksel Risk Etmenleri Semineri Nedir

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kapsamında düzenlenen Fiziksel Risk Etmenleri Semineri, işyerlerinde mevcut olan ve çalışanların fiziksel sağlığını tehdit edebilecek çeşitli risk faktörlerini ele alır. Bu seminer, işyerlerinde bulunan fiziksel risk etmenlerinin tanımlanması, değerlendirilmesi, önlenmesi ve kontrol edilmesi konularında katılımcılara bilgi verir.

Seminerde, işyerlerinde yaygın olarak karşılaşılan fiziksel risk etmenleri arasında yer alan gürültü, titreşim, kimyasal maddelere maruziyet, yük kaldırma ve taşıma gibi konular detaylı bir şekilde incelenir. Katılımcılar, bu risk etmenlerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini, işyerindeki etkili önlemleri ve koruyucu tedbirleri öğrenirler.

Fiziksel Risk Etmenleri Semineri, iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan profesyonellerin yanı sıra işverenler ve çalışanların da katılımına açıktır. Bu seminerlerin amacı, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak ve çalışanların iş sağlığına olan bilincini artırmaktır.