İSG - Biyolojik Risk Etmenleri Semineri Nedir

İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) kapsamında düzenlenen Biyolojik Risk Etmenleri Semineri, işyerlerinde çalışanların maruz kalabileceği biyolojik risklerin tanımlanması, değerlendirilmesi ve önlenmesi konularında katılımcılara bilgi veren bir eğitim programıdır.

Seminerde, biyolojik risk etmenlerinin neler olduğu, bu risklerin çalışanların sağlığına ve güvenliğine nasıl etki edebileceği, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için alınması gereken tedbirler gibi konular ele alınır. Özellikle sağlık sektörü, gıda endüstrisi, laboratuvarlar gibi riskin yüksek olduğu alanlarda çalışanların bu risklere karşı nasıl korunması gerektiği vurgulanır.

Katılımcılar, seminerde biyolojik risk etmenlerini tanımak, riskleri değerlendirmek ve uygun önlemleri almak konusunda bilgi sahibi olurlar. Ayrıca, enfeksiyon önleme ve kontrol stratejileri, hijyen kuralları ve kişisel koruyucu ekipman kullanımı gibi konular da detaylı bir şekilde ele alınır.

Seminer sonunda katılımcılar, işyerlerinde biyolojik risk etmenlerine karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olurlar ve iş sağlığı ve güvenliği standartlarını daha etkin bir şekilde uygulamaya koyabilirler.