İSG - Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü Semineri Nedir

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında düzenlenen Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü Semineri, işyerlerindeki güvenlik kültürünü oluşturmayı ve geliştirmeyi hedefler. Bu seminer, iş sağlığı ve güvenliği konusunda temel bilgiler sunmanın yanı sıra, işyerlerinde güvenlik kültürünü benimseme, yaygınlaştırma ve sürdürme stratejilerini ele alır.

Seminerin içeriği, işyerlerindeki İSG yönetim sistemleri, yasal mevzuatlar, risk değerlendirmesi, tehlike analizi gibi konuları kapsar. Katılımcılar, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlenirken aynı zamanda güvenlik kültürünün önemini anlamaya ve bu kültürü işyerlerinde yaygınlaştırmaya yönelik yöntemleri öğrenirler.

Seminerde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması ve sürdürülmesinde liderlik, eğitim, iletişim ve motivasyon gibi unsurlar da ele alınır. Bu sayede katılımcılar, işyerlerinde güvenlik kültürünü güçlendirmek için etkili stratejiler geliştirebilirler.

Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü Semineri, işverenler, İSG uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği komitesi üyeleri ve çalışanların katılımına açıktır. İşyerlerindeki güvenlik bilincini artırmak ve güvenlik kültürünü geliştirmek isteyen herkes bu seminerden faydalanabilir.