Hakkımızda

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi​ "KARSEM" KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde 18.08.2010 tarihinde kurulmuştur.

Üniversitenin mezunları ile mensuplarının ve toplumun her kesiminin yaşam boyu öğrenim süreçlerinde yer almaları için ihtiyaç duyulan her alanda eğitim programları düzenleyerek Üniversite personeli ve öğrencilerinin, çeşitli meslek grubu mensuplarının ve diğer bireylerin bilgi ve becerilerini arttırmak, mesleki kariyerlerini desteklemek amacıyla sertifika programları, kurslar, seminerler düzenlemek, danışmanlık hizmetleri sunmaktır.

Gerek ulusal ve gerekse uluslararası mesleki yeterlilik kapsamında, Merkez Yönetim Kurulunca belirlenecek alanlarda personel belgelendirmesi yapmak. Akademisyenlerin, Üniversite öğrencilerine ve personeline, kamuya veya özel sektöre ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmeti vermeleri, nitelikli işgücü yetiştirmeleri amacıyla gerekli her türlü çalışmayı yapmak, Konya’nın ve Türkiye’nin kalkınmasına hizmet vermektir.

Eğitim Hizmetleri

Günümüzde özellikle teknolojide meydana gelen anlık gelişim ve dönüşümler, dünyada pek çok alanda hızlı değişimleri tetiklemektedir. Bu değişimler toplumların eğitim, ekonomi ve iş dünyasını etkilemektedir. Gelişmiş toplumlar bu değişimlere çabuk uyum sağlamakta bunu ise nitelikli eğitimler vasıtasıyla gerçekleştirebilmektedir. Toplumun ihtiyaç duyduğu güncel ve nitelikli eğitim programları önem kazandıkça hayat boyu öğrenme kavramı artık gelişen toplumların olmazsa olmaz bir ihtiyacı haline gelmiştir. KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi topluma ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli eğitim programları düzenlemeyi kendisine ilke edinmiştir. Bu yönü ile KARSEM, Konya’da aranan ve sorunlara çözüm üreten bir marka haline gelmiştir.

KARSEM tarafından Mesleki Eğitimler, Bilişim Eğitimleri, Kurslar, Sertifika Programları, Kurumsal Gelişim Eğitimleri, Öğretmen Akademisi Eğitimleri, Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri, Kişisel Gelişim Eğitimleri başta olmak üzere pek çok konu ve başlıkta eğitim programları düzenlemektedir.

Personel Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri

KARSEM, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 17024 Personel Sınav ve Belgelendirme Akreditasyon Standardı denetimlerini başarı ile tamamlayarak akredite kuruluş olmuştur. TS EN ISO IEC 17024 standardını farklı ve faydalı kılan özelliği, ilk kez, ‘personel yetenekleri’ konusunun ciddi şekilde ele alınmasıdır. Bu yaklaşım, çalışma alanı her ne olursa olsun, kuruluş için iş performansını önemli düzeyde arttırmakta ve aynı zamanda personel belgelendirme sertifikasyonunun önemini ve değerini de ortaya koymaktadır.

Bu süreçte Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen KARSEM, ilk etapta İnşaat ve Ticaret alanında personel sınav ve belgelendirme hizmeti sağlayarak ülkemiz iş gücü kalitesini daha nitelikli kılmak adına faaliyetlerine devam etmektedir.

KARSEM güçlü akademik kadrosu ile bilim ve teknolojinin ışığında güvenilir, bağımsız teknik rapor, mütalaa ve laboratuvar hizmetleri sunmaktadır.

Teknik Rapor & Mütalaa

KARSEM bünyesinde Üniversitemiz Akademisyenleri tarafından kamu ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Bilimsel Akademik Teknik Rapor hizmeti verilmektedir.

Teknik Rapor Mütalaa Konuları

• Teknik analizler,
  • İnşaat Proje İnceleme Onayı
  • Riskli Yapı Tespiti
  • Beton Numune Analizi
  • Yapı İnceleme Raporu
  • Yatırım Planlama çalışmaları
  • Fizibilite raporlarının hazırlanması
  • Pazar Analizi Raporu
  • Hukuki Mütalaa

Laboratuvar Hizmetleri

Çevre güvenliği, binaların sağlamlığı ve depreme dayanıklılığı, inşaat sektöründe kullanılan malzeme ve ekipmanın kalitesi, gıdaların kontrolü, sağlık, mühendislik ve daha birçok alanda üretim-hizmet sürecinde yapılan test ve kalibrasyon işlemleri gün geçtikçe çok daha fazla önem kazanmaktadır. Bu kapsamda KARSEM, güçlü akademik kadrosu ve en son teknolojiye sahip laboratuvarları ile bağımsız test ve deneyler yaparak, kalite sürecinde hem üreticiye hem de tüketiciye pek çok alanda analiz hizmeti sunmaktadır.

Ayrıca KARSEM, güçlü akademik kadrosu ve yüksek teknolojiye sahip laboratuvarları ile kamu sektörü ve iş dünyası tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda teknik rapor, hukuki mütalaa hizmeti sunmaktadır.

Katılım Esaslı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Danışma Komitesi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma Merkezi (KARSEM) 31339 Sayılı ‘’Katılım Esasları Çerçevesinde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik ‘’ Gereği, Yönetmelikte, ‘’Katılım Esaslı Hayat Sigortacılığı Faaliyetinde Bulunmayan ve Emeklilik Fonlarının Tamamı Katılım Emeklilik Fonlarından Oluşmayan Şirket ‘’ Olarak Tanımlanan Şirketlere danışmanlık hizmeti vermek üzere SDDK Tarafından Danışma Komitesi Olarak Akredite Edilmiştir.