Eviews ile Uygulamalı Ekonometri Eğitimi Sertifika Programı Nedir

EViews ile Uygulamalı Ekonometri Eğitimi Sertifika Programı, EViews yazılımının kullanımıyla ekonometrik analiz yapmayı öğreten bir eğitim programıdır. Ekonometri, istatistik ve ekonominin birleşimini içeren bir disiplindir ve ekonomik verilerin analizini, modelleme ve tahmin etmeyi amaçlar. Bu eğitim programında, katılımcılar EViews yazılımının temellerini öğrenir ve ekonometrik yöntemleri kullanarak ekonomik verileri nasıl analiz edeceklerini uygulamalı olarak keşfederler. Program, ekonomi, finans, işletme ve ilgili diğer alanlarda çalışanlar için önemli bir araç olan ekonometriye giriş yapmayı hedefler.