Yorumlar

(221)

₺1.320,00

Eviews ile Uygulamalı Ekonometri, ekonometrik analizleri yapmayı ve ekonomik verileri yorumlamayı öğretir.

Mevcut Seçenekler (Lütfen Seçim Yapınız)

Öne Çıkanlar

• Eğitime Anında Başla
  • Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
  • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim

Eviews ile Uygulamalı Ekonometri Eğitimi Sertifika Programı

Eviews İle Uygulamalı Ekonometri Eğitimi, ekonometri alanına yönelik önemli bir eğitim programını temsil eder. Ekonometri, istatistiksel yöntemleri ekonomik verilere uygulama sürecini ifade eder ve ekonomik olayları nicel olarak incelemeyi amaçlar. Bu alandaki eğitim, ekonomistler, iş analistleri ve finans profesyonelleri için büyük bir öneme sahiptir.

Eviews, ekonometri analizleri için güçlü bir yazılım aracıdır ve Eviews İle Uygulamalı Ekonometri Eğitimi, katılımcılara bu yazılımı nasıl etkili bir şekilde kullanacaklarını öğretir. Bu eğitim programları, ekonometrik modellerin oluşturulması, ekonomik verilerin analizi, tahminlerin yapılması ve sonuçların yorumlanması gibi konuları kapsar. Ayrıca, finansal analiz, piyasa tahminleri ve ekonomik politika oluşturma gibi pratik uygulamaları ele alır.

Program Detayları:

• Zaman Serisi
  • Grafiklerinin Ele Alınması
  • Korelasyonların Elde Edilmesi ve Yorumlanması
  • Regresyon Analizi Öncesi Temel Varsayımların KontrolleriMevsimsellik Kavramı ve Mevsimsel Grafikler
  • Durağanlık Kavramı
  • Durağanlığa İlişkin Testler
  • Regresyon Analizi
  • Regresyon Çıktılarının Yorumlanması
  • Parametrelerin ve Modelin Anlamlılıklarının Test Edilmesi
  • Determinasyon Katsayısı
  • Önemi ve Yorumu
  • Ekonometrik Sorunların Tespiti
  • Otokorelasyon Kavramı ve Testleri
  • Değişen Varyans Kavramı ve Testleri
  • Çoklu Doğrusal Bağlantı Sorunu ve Testleri
  • Vector Autoregression (VAR) Analizinin Kısa Tanımı
  • VAR Analizinin Gereksinimleri
  • VAR Analizinin Tahmini
  • Granger Nedensellik Testi
  • Etki Tepki Fonksiyonlarının Elde Edilmesi ve Yorumlanması
  • Varyans Ayrıştırması ve Yorumlanması

karsemegitimsertifikasi

Eğitim süreci sonucunda elde edeceğiniz sertifikayı özgeçmişinize ekleyerek kariyer fırsatlarınızı artırabilirsiniz. Belgeniz, üniversite onaylı olup, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir olacaktır.

Sertifika programları, kişisel ve mesleki gelişimlerine önem veren bireyler için uygundur. Alanında uzmanlaşmak, kariyerinde ilerlemek veya işe girişte rekabet avantajı sağlamak isteyenler için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca, eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programlarına başvuru yapabilirler.

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

"Eğitime Katıl" butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün, mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

• Tüm işlemler online olarak gerçekleşmektedir.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir. 2 ayın sonunda öğrenci sisteminiz kapatılacaktır. (Eğitiminizi daha erken bitirmeniz durumunda 2 ay süreniz boyunca eğitim videolarına erişim sağlayabilirsiniz.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.
  • Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın