Ergenler ile Klinik Görüşme Teknikleri Semineri Nedir

Ergenler ile klinik görüşme teknikleri semineri, psikologlar, psikiyatristler ve danışmanlar gibi profesyonellerin ergenlerle yapacakları klinik görüşmelerde kullanabilecekleri etkili iletişim ve terapi tekniklerini öğretmeyi amaçlar. Bu seminer, ergenlerin duygusal ve zihinsel sağlığıyla ilgilenen sağlık uzmanları için önemli bir eğitim kaynağıdır.

Seminerde, ergenlerle etkili bir ilişki kurma, güven oluşturma, açık iletişim sağlama ve duygusal destek sunma gibi konular ele alınır. Ayrıca, ergenlerin duygusal zorlukları ve psikososyal ihtiyaçlarına yönelik terapi yaklaşımları ve stratejileri üzerinde durulur.

Katılımcılar, ergenlerle yapacakları klinik görüşmelerde nasıl etkili bir şekilde sorular soracaklarını, dinleyeceklerini ve yanıtlayacaklarını öğrenirler. Aynı zamanda, gençlerin duygusal ifadelerini anlama, empati kurma ve onları destekleme becerilerini geliştirirler.