Duyu Gelişimi ve Duyu Bütünleme Semineri Nedir

Duyu gelişimi ve duyu bütünleme semineri, çocukların duyusal yeteneklerini anlama ve geliştirme konusunda ebeveynlere, öğretmenlere ve sağlık profesyonellerine yönelik bir eğitim programıdır. Bu seminerlerde, katılımcılara çocukların duyusal sistemlerinin nasıl işlediği ve duyular arası etkileşimlerin nasıl geliştirilebileceği hakkında bilgi verilir.

Seminerler ayrıca, duyusal işleme bozuklukları ve duyu bütünleme sorunları gibi konuları ele alır ve bu durumların tanılanması ve yönetilmesi için etkili stratejiler sunar. Katılımcılar, duyusal uyarıcılarla etkileşim kurma becerilerini geliştirirken, çocukların duyusal gelişimlerini desteklemek için evde ve sınıfta kullanılabilecek pratik aktiviteler öğrenirler.