CE Markalama Eğitimi Sertifika Programı Nedir

CE Markalama Eğitimi Sertifika Programı, ürünlerin Avrupa Ekonomik Alanı'nda (EEA) serbest dolaşımını sağlamak için gerekli olan CE işaretini almayı öğreten bir eğitim programıdır. Bu program, üreticilerin, ithalatçıların veya distribütörlerin ürünlerini AB standartlarına uygun hale getirerek CE işaretini alabilmelerini sağlar.

Program genellikle ürün güvenliği, uygunluk değerlendirmesi süreçleri, AB direktifleri ve yönetmelikleri, CE işareti gereklilikleri, teknik dosya hazırlama ve denkleştirme prosedürleri gibi konuları kapsar. Katılımcılar, ürünlerini AB pazarına uygun hale getirmek için gereken adımları anlar ve uygularlar.

CE Markalama Eğitimi Sertifika Programı, interaktif dersler, örnek olay çalışmaları, simülasyonlar ve endüstri uzmanları ile yapılan konuşmalar gibi çeşitli öğrenme yöntemlerini içerebilir. Katılımcılar, gerçek dünya senaryolarını ele alarak pratik deneyim kazanır ve öğrendiklerini uygulama fırsatı bulurlar.