Yapay Zeka Nedir? Semineri Nedir

Yapay Zeka, bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekaya sahip olması için tasarlanmış bir alanı ifade eder. Bu teknoloji, bilgisayarların öğrenme, problem çözme ve karar verme gibi insan zekasıyla ilişkilendirilen görevleri yerine getirebilmesini sağlar. Yapay Zeka, makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme ve uzman sistemler gibi alt alanları kapsar. Makine öğrenimi, bilgisayarların verilerden öğrenmesini ve deneyimlerden yararlanarak performanslarını geliştirmesini sağlar. Derin öğrenme, yapay sinir ağlarının kullanıldığı bir alt dalıdır ve büyük miktarda veriyi işleyebilme yeteneği ile öne çıkar. Doğal dil işleme, insan dilini anlayıp işleyebilme kabiliyetini sağlar ve bu da metin analizi, konuşma tanıma gibi uygulamalarda kullanılır. Uzman sistemler, belirli bir alandaki uzmanlığı taklit etmek için kurulmuş bilgisayar sistemleridir. Yapay Zeka, birçok endüstride ve günlük hayatta kullanılmaktadır ve giderek daha fazla alanı etkilemektedir.