Tüketim ve Tüketici Bilinci Sertifika Programı Nedir

"Tüketim ve Tüketici Bilinci Sertifika Programı," tüketicilerin alışveriş davranışlarını ve tüketim alışkanlıklarını daha bilinçli bir şekilde yönlendirebilmeleri için tasarlanmış kapsamlı bir eğitim programıdır. Bu program, tüketicilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörleri anlamalarını ve bu bilgiyi günlük alışverişlerinde kullanmalarını sağlamayı amaçlar. Seminerde, sürdürülebilir tüketim, çevresel etki, adil ticaret ve sosyal sorumluluk gibi konular da ele alınarak, tüketicilerin daha sürdürülebilir ve etik tüketim alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olunur. Program katılımcılarına, tüketici hakları, bilinçli tüketici olmanın önemi ve tüketicilerin satın alma kararları üzerindeki etkileri hakkında kapsamlı bir perspektif sunulur.