Temel SPSS İle Nicel Veri Analizi Sertifika Programı Nedir

"Temel SPSS İle Nicel Veri Analizi Sertifika Programı", katılımcılara SPSS yazılımını kullanarak nicel veri analizi yapma becerisi kazandırmayı amaçlayan kapsamlı bir eğitim programıdır. Bu program, araştırmacılar, öğrenciler ve iş profesyonelleri için veri analizi alanında temel bilgi ve pratik deneyim sunar.

Seminerde, SPSS yazılımının temel işlevleri ve kullanımı üzerinde durulur. Katılımcılar, veri girişi, veri düzenleme ve veri formatlama gibi temel işlemleri öğrenirler. Ayrıca, seminerde SPSS'in istatistiksel analizler için sunduğu çeşitli araçlar ve teknikler de detaylı olarak incelenerek, katılımcılar veri setlerini analiz etme yeteneklerini geliştirirler.

Program, katılımcılara çeşitli istatistiksel analiz tekniklerini öğretir. Katılımcılar, tanımlayıcı istatistikler, çapraz tablolar, t-testi, ANOVA, regresyon analizi gibi temel istatistiksel yöntemleri uygulamalı olarak öğrenirler. Ayrıca, seminerde SPSS'in veri görselleştirme araçları da ele alınarak, katılımcılar verilerini grafikler ve tablolar yardımıyla etkili bir şekilde sunmayı öğrenirler.