Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı Nedir

"Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı", işitme engelli bireylerle iletişim kurabilme yeteneği kazanmak isteyenler için düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu program, işaret dili alfabelerini öğrenme, temel işaretlerin kullanımını öğrenme ve işitme engelli bireylerle iletişimde etkili olma becerilerini geliştirme amaçlar.

Seminer içeriği, işaret dili alfabelerinin öğretilmesi, temel işaretlerin kullanımı, cümle yapıları, basit diyaloglar ve işitme engelli bireylerle iletişimde pratik yapma gibi konuları kapsar. Katılımcılar, işitme engelli bireylerle daha etkili iletişim kurabilmek için temel işaret dilini öğrenirler ve işitme engelli dostlarını veya meslektaşlarını daha iyi anlamaya başlarlar.

"Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı"nı tamamlayan katılımcılar, işitme engelli bireylerle iletişim kurma konusunda temel bilgi ve becerilere sahip olurlar. Bu program, toplumsal farkındalığı artırarak işitme engelli bireylerin topluma daha fazla entegre olmalarına yardımcı olur.