R ile Tek Denklemli Doğrusal ve Doğrusal Olmayan Zaman Serileri Analizi Eğitimi Sertifika Programı Nedir

R ile Tek Denklemli Doğrusal ve Doğrusal Olmayan Zaman Serileri Analizi Eğitimi Sertifika Programı, R programlama dili kullanılarak zaman serileri verilerinin analizi konusunda kapsamlı bir eğitim sunar. Bu program, katılımcılara tek denklemli doğrusal ve doğrusal olmayan zaman serileri modellerini anlama, uygulama ve yorumlama becerilerini kazandırmayı hedefler.

Program kapsamında, zaman serileri verilerinin istatistiksel özelliklerinin incelenmesi, model seçimi, tahmin ve doğrulama gibi konular ele alınır. Katılımcılar, R programlama dili ile pratik yaparak, gerçek dünya veri setleri üzerinde uygulamalı çalışmalar yaparlar.