Okul Öncesinde Robotik Kodlama Semineri Nedir

"Okul Öncesinde Robotik Kodlama Semineri", okul öncesi dönemdeki çocuklara temel robotik ve kodlama becerilerini öğretmeyi amaçlayan özel bir eğitim programıdır. Bu seminer, çocukların erken yaşlarda STEM alanına (Science, Technology, Engineering, Mathematics - Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) ilgi duymalarını ve temel programlama kavramlarını keşfetmelerini sağlar. Ayrıca, çocukların problem çözme, yaratıcılık ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Seminer içeriği, okul öncesi dönemdeki çocuklara uygun robotik teknolojilerin tanıtılması, basit kodlama kavramları, blok tabanlı kodlama dilleri ve temel robotik projelerin yapılması gibi konuları içerir. Katılımcılara, çocuklarla etkileşimli ve eğlenceli kodlama etkinlikleri düzenleme, STEM odaklı oyunlar ve oyuncaklar kullanma ve öğrenme ortamlarını teknolojiyle zenginleştirme becerileri kazandırılır. Seminer aynı zamanda çocukların dijital becerilerini geliştirmelerini ve teknolojiye uyum sağlamalarını teşvik eder.