Okul Öncesi Stem Semineri Nedir

Okul öncesi STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics - Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Semineri, küçük yaştaki çocuklara STEM alanlarıyla ilgili temel kavramları öğretmek ve bu alanlara ilgi duymalarını teşvik etmek için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu seminerler, çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, problem çözme yeteneklerini artırmak ve yaratıcı düşünmeyi teşvik etmek amacıyla interaktif ve uygulamalı aktiviteler içerir.

Seminerler genellikle çocukların doğa bilimleri, matematik, teknoloji ve mühendislik kavramlarını keşfetmelerini sağlayan oyunlar, deneyler, yapı projeleri ve keşif aktiviteleri üzerine odaklanır. Katılımcılar, çocuklara STEM alanları hakkında merak uyandırmak için kullanılabilecek etkili yöntemleri öğrenirler. Ayrıca, seminerlerde STEM eğitiminin önemi ve okul öncesi dönemde çocukların bu alana nasıl yönlendirilebileceği konularında bilgi verilir.