Okul Öncesi Dönemde Mahremiyet Semineri Nedir

"Okul Öncesi Dönemde Mahremiyet Semineri", çocuklara mahremiyet kavramını anlatmayı ve bedensel sınırlarını koruma becerilerini öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu seminer, okul öncesi dönemdeki çocukların bedensel dokunulmazlık haklarını anlamalarına ve bedenleriyle ilgili olumlu bir kimlik geliştirmelerine yardımcı olur. Aynı zamanda, çocuklara istismar ve tacizin nasıl tanınacağı ve önüne geçilebileceği konusunda bilgi verir.

Seminer içeriği, mahremiyetin ne olduğu, vücut sınırları, güvenli dokunuşlar, iyi ve kötü sırlar, güvende olma hissi ve güvende hissetmeme durumlarını ele alır. Katılımcılara, çocuklarla mahremiyet konusunda nasıl iletişim kurulacağı, bedensel sınırların nasıl korunacağı, güvenli yetişkinlere başvurma ve riskli durumları tanıma konularında beceriler kazandırılır. Seminer aynı zamanda çocukların mahremiyet haklarını anlamalarını sağlamak için etkili iletişim stratejilerini vurgular.