Okul Öncesi Dönemde Erken Okuryazarlık Semineri Nedir

"Okul Öncesi Dönemde Erken Okuryazarlık Semineri", okul öncesi dönemde çocuklara okuma ve yazma becerilerini kazandırmak için kullanılan özel bir eğitim programıdır. Bu seminer, okul öncesi dönemdeki çocukların dil gelişimini destekleyerek, okuma ve yazma ile ilgili temel kavramları öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Aynı zamanda, çocuklara okuryazarlıkla ilgili olumlu bir tutum kazandırarak okuma ve yazmaya karşı ilgilerini arttırmayı hedefler.

Seminer içeriği, okuryazarlık öncesi becerilerin geliştirilmesi, seslerin tanınması, harf bilgisi, kelime dağarcığının genişletilmesi ve hikaye anlatma becerileri gibi konuları kapsar. Katılımcılara, okul öncesi dönemde erken okuryazarlık becerilerini nasıl destekleyecekleri, uygun okuma ve yazma aktiviteleri ve materyallerin seçimi, ailelerle işbirliği yapma stratejileri gibi konularda bilgi verilir. Seminer, çocukların dil becerilerini ve okuma-yazma hazırlık düzeyini değerlendirmeye yönelik yöntemler de içerir.