İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı Nedir

İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı, tarım sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin ve çiftçilerin modern tarım tekniklerini öğrenerek tarımsal üretimde kalite, verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlamayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu programlar, katılımcılara güvenli ve sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan tarım uygulamaları hakkında bilgi verir.

Seminerlerde, organik tarım, kimyasal gübre ve ilaç kullanımının etkileri, su ve toprak yönetimi, hastalık ve zararlıların kontrolü, hasat ve depolama teknikleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alınır. Ayrıca, katılımcılar, çevre dostu tarım yöntemleri, kalite standartlarına uygun üretim ve pazarlama stratejileri konusunda da bilgilendirilirler.

Programı başarıyla tamamlayanlar, iyi tarım uygulamaları konusunda bilgi ve becerilere sahip olurlar ve bu alanlarda sertifikalı bir uzmanlık kazanırlar.