İSG - Psikososyal Risk Etmenleri Semineri Nedir?

"İSG - Psikososyal Risk Etmenleri Semineri", iş sağlığı ve güvenliği alanında düzenlenen eğitim programlarından biridir. Bu seminer, işyerlerindeki psikososyal risk etmenleri ve bu risklerin nasıl yönetileceği konusunda katılımcılara bilgi verir.

Seminerin içeriği genellikle işyerlerindeki stres, iş yükü, mobbing, taciz, ayrımcılık gibi psikososyal risk etmenlerini tanımlar ve değerlendirme yöntemlerini ele alır. Ayrıca, bu risklerin çalışanların sağlığı ve performansı üzerindeki etkileri incelenir ve işyerlerinde psikososyal risklerin nasıl azaltılacağına dair stratejiler sunulur.

Seminer, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, İSG ekipleri, işverenler ve çalışanlar için önemli bir eğitim kaynağıdır. İşyerlerindeki psikososyal risklerin fark edilmesi ve yönetilmesi, çalışanların sağlığı ve refahını artırmak için önemlidir. Bu nedenle, bu tür eğitimlerin düzenli olarak alınması ve işyerlerinde uygulanması önemlidir.