İSG - Çalışan Temsilcisi Semineri Nedir

İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) kapsamında düzenlenen Çalışan Temsilcisi Semineri, işyerlerinde çalışanların temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim programıdır. Bu seminerler, iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışanların temsilcilerinin bilinçlendirilmesi ve yetkilendirilmesi amacıyla düzenlenir.

Seminerde, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, işyerindeki riskler, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, acil durumlarla başa çıkma yöntemleri gibi konular ele alınır. Ayrıca, çalışan temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliği kurallarının işleyişi, risk değerlendirme süreçleri, işyerinde yapılan denetimler ve raporlama sistemleri hakkında bilgi verilir.

Seminerlerde katılımcılar, iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık kazanır, işyerlerindeki riskleri tanır ve bu risklerin önlenmesi için alınması gereken tedbirler konusunda bilgi sahibi olurlar. Aynı zamanda, çalışan temsilcileri, diğer çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği konularında rehberlik edebilir ve işyerindeki sağlıklı ve güvenli bir ortamın oluşturulmasına katkı sağlayabilirler.