İSG - Acil Durum Planları Semineri Nedir

İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) kapsamında düzenlenen Acil Durum Planları Semineri, işyerlerindeki acil durumların etkili bir şekilde yönetilmesi ve acil durum planlarının oluşturulması konusunda katılımcılara rehberlik etmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır.

Seminer genellikle işyerlerinde olası acil durum senaryolarını ele alır ve bu durumlarla başa çıkma stratejilerini inceler. Yangın, kaza, doğal afetler gibi acil durumlar karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda pratik bilgiler verilir. Acil durum planlarının nasıl oluşturulacağı, uygulanacağı ve güncelleneceği konularında da detaylı bilgi sunulur.

Katılımcılar, seminer boyunca acil durum planlarının önemi, işyerindeki risklerin belirlenmesi ve önlenmesi, acil durum ekip ve ekipmanlarının oluşturulması gibi konuları öğrenirler. Ayrıca, seminerde can ve mal kaybını en aza indirmek için alınması gereken önlemler ve acil durum tatbikatlarının nasıl yapılacağı da ele alınır.

Seminer sonunda katılımcılar, işyerlerindeki acil durumlarla daha etkin bir şekilde başa çıkabilme becerisi kazanır ve iş sağlığı ve güvenliği yönetimine katkıda bulunurlar.