Göz Hareketleri İle Duyarsızlaştırma (EMDR) İle Olgu Sunumu Semineri Nedir

Göz Hareketleri İle Duyarsızlaştırma (EMDR), travmatik deneyimlerin etkilerini azaltmak ve psikolojik iyileşmeyi desteklemek için kullanılan bir terapi yöntemidir. Bu seminerde, EMDR'nin temel prensipleri ve uygulama teknikleri üzerinde durulur. Katılımcılara, görsel, işitsel veya dokunsal uyarıcılarla eşlik eden göz hareketleri yardımıyla duyarsızlaştırma sürecinin nasıl gerçekleştirildiği anlatılır. Ayrıca, seminerde EMDR terapisinin farklı durumlarda nasıl kullanılabileceği ve terapötik sürecin nasıl yönetileceği üzerinde de durulur.