GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları Sertifika Programı Nedir

GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları Sertifika Programı, laboratuvar ortamlarında kalite standartlarını ve güvenilirliği sağlamak için gereken prensipleri öğreten bir eğitim programıdır. Bu program, laboratuvar çalışmalarında doğruluk, güvenilirlik ve tekrarlanabilirliği artırmayı hedefler. Katılımcılar, laboratuvar süreçlerindeki mevzuat ve yönetmeliklere uyum sağlamak için gerekli olan bilgi, beceri ve uygulamaları öğrenirler. Ayrıca, kalite güvencesi, veri bütünlüğü, belgelendirme ve raporlama gibi konular da bu program kapsamında ele alınır. GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları Sertifika Programı, laboratuvar çalışmalarında profesyonellik ve standardizasyonun sağlanmasına yardımcı olur.