Ev İçi Şiddeti ve Çocukların Psikolojik Durumu Semineri Nedir

Ev içi şiddeti ve çocukların psikolojik durumu semineri, ev içi şiddetin çocuklar üzerindeki psikolojik etkilerini ele alan bir eğitim programıdır. Bu seminerde, ev içi şiddetin tanımı, türleri ve etkileri üzerine bilgi verilir. Ayrıca, çocukların bu tür şiddet durumlarıyla nasıl başa çıkabilecekleri ve yardım alabilecekleri konularında da rehberlik yapılır. Seminer, ebeveynlere, öğretmenlere, sosyal hizmet uzmanlarına ve diğer ilgili meslek gruplarına yöneliktir. Amacı, ev içi şiddetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve çözüm yolları hakkında farkındalık oluşturmaktır.