Ergenler ile İletişim Semineri Nedir

Ergenler ile iletişim semineri, ebeveynler, öğretmenler ve gençlik danışmanları gibi yetişkinlerin ergenlerle sağlıklı iletişim kurma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir eğitim programıdır. Bu seminerde, ergenlik dönemindeki gençlerin duygusal ve fiziksel değişimleri, iletişim ihtiyaçları ve zorlukları ele alınır.

Katılımcılar, ergenlerin düşünce ve duygularını anlama, empati kurma, etkili iletişim stratejileri geliştirme ve çatışma çözme becerilerini öğrenirler. Ayrıca, ergenlerin dijital dünyadaki iletişim alışkanlıkları ve bu alanda yaşadıkları zorluklar da ele alınabilir.

Bu seminer, yetişkinlerin ergenlerle daha iyi iletişim kurmalarını sağlayarak aile içi ilişkileri güçlendirmeye ve ergenlerin duygusal gelişimini desteklemeye yönelik bilgi ve stratejiler sunar.