Elle Kaldırma ve Taşıma İşlerinde İSG Semineri Nedir

Elle Kaldırma ve Taşıma İşlerinde İSG Semineri, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında faaliyet gösteren çalışanların, elle kaldırma ve taşıma işlerinde karşılaşabilecekleri riskleri ve alınması gereken önlemleri öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu seminerlerde, katılımcılara doğru kaldırma ve taşıma teknikleri, ergonomik yaklaşımlar, yükün ağırlığına ve boyutuna uygun davranışlar, işyerindeki olası tehlikeler ve bunlardan korunma yolları gibi konular hakkında bilgi verilir. Ayrıca, seminerlerde, yaralanma riskini azaltmak için uygun ekipmanların kullanımı, düzenli mola verme pratikleri ve iş yerinde güvenlik kültürünün oluşturulması gibi konular da ele alınır. Katılımcılar, bu seminerlerden elde ettikleri bilgi ve becerilerle, işyerlerinde güvenli bir çalışma ortamı sağlamak ve iş kazalarını önlemek için gerekli önlemleri alabilirler.