Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda İSG Semineri Nedir

Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda İSG Semineri, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında faaliyet gösteren kişilere yönelik düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu seminerler, ekranlı araçlarla çalışanların karşılaşabileceği riskleri, tehlikeleri ve alınması gereken önlemleri ele alır. Seminerlerde, bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar gibi ekranlı araçların uzun süreli kullanımının neden olduğu ergonomik sorunlar, göz yorgunluğu, boyun ve sırt ağrıları gibi sağlık problemleri incelenir. Katılımcılara, ekranlı araçların doğru kullanımı, ergonomik çalışma ortamları oluşturma, düzenli mola verme alışkanlıkları gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırılır. Ayrıca, seminerlerde İSG mevzuatı, risk değerlendirmesi ve acil durum müdahale planları gibi konular da ele alınır. Katılımcılar, ekranlı araçlarla çalışmanın sağlık ve güvenlik yönlerini anlamak ve işyerlerinde bu riskleri yönetmek için gereken önlemleri almak konusunda bilinçlenirler.