Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğuna Oyunla Müdahale Semineri Nedir

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğuna (DEHB) Oyunla Müdahale semineri, ebeveynlere, öğretmenlere ve sağlık profesyonellerine DEHB olan çocuklara yönelik etkili müdahale stratejilerini öğreten bir eğitim programıdır. Bu seminerlerde, DEHB'nin belirtileri, etkileri ve yönetimi hakkında temel bilgiler sunulurken, aynı zamanda oyunun DEHB'li çocukların öğrenme ve davranışlarını nasıl destekleyebileceği konusunda pratik bilgiler de verilir.

Seminerlerde, katılımcılara DEHB'li çocuklar için uygulanabilir oyun ve etkinlikler öğretilir ve bu oyunların çocukların dikkatini artırma, düzenleme becerilerini geliştirme ve impulsif davranışları azaltma gibi olumlu etkileri ele alınır. Katılımcılar ayrıca, DEHB'li çocukların ihtiyaçlarına uygun oyunlar ve müdahale stratejilerini uygulama pratiği yaparlar, böylece çocukların günlük yaşamlarında daha başarılı olmalarına yardımcı olabilirler.